רולדת בצק פריך במילוי בריא, מתכונים, אוצר הטבע

רולדת בצק פריך במילוי בריא

מתכון מעולה המתאים במיוחד לימות הקיץ כשכולם בבית ובא לנו לנשנש בין לבין, אבל עם כמה שפחות נקיפות מצפון, ועם כמה שפחות עבודה ולכלוך.
הבצק במתכון מוצלח במיוחד ומתאים למגוון רחב של שימושים באפייה במטבח. אנו צרפנו גם כמה רעיונות למילויים שונים, אבל כמובן שניתן להתנסות, לשנות ולגוון לפי הטעם האישי.

חומרים נדרשים :

לבצק:

4 כוסות קמח כוסמין לבן 

כף אבקת אפיה ללא אלומיניום

½ כוס שמן זית/שמן שומשום/שמן שקדים

1 כוס מים רותחים

למלית:

6 תמרי מג'הול

¼ תפוח עץ

כף שקדיה

לתוספת מתיקות ניתן להוסיף מעט מייפל טבעי/סילאן.

אופן ההכנה :

לערבב את כל חומרי הבצק אחיד עד לקבלת בצק רך וגמיש.

לשטח ולרדד את הבצק ע"ג נייר אפיה למשטח מרובע בעובי דק

למרוח על המלית על הבצק.

לגלגל את הבצק לכל אורכו ואח"כ לחתוך לחתיכות קטנות.

ניתן גם לרדד לצורת סהרונים

לאפות למשך כ-20 דקות עד להשחמה, בתנור שחומם0 ל- 180 מעלות.

רעיונות נוספים :

רעיונות למילויים נוספים:

  • לגרד מעל הבצק שוקולד מריר אורגני עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו.
  • למרוח ריבה טבעית בטעם אהוב ומעליה לגרד תפוח עץ מתוק.