עוגת תפוחים, מתכונים, אוצר הטבע

עוגת תפוחים

מתכון טעים ומיוחד בזכות הבצק הלא שגרתי שלו המכיל קינואה ביחס זהה לקמח.
לקינואה סגולות בריאותיות רבות, בינהן: אנטי דלקתית חזקה, עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, מאזנת את רמות הסוכר בדם, עשירה בברזל ואינה מכילה גלוטן.
אז כמה טוב שאפשר לשלב את הקינואה בעוגת בריאות טעימה ומזינה!

חומרים נדרשים :

לבצק:

3 כוסות קינואה מבושלת במים (יש לסנן את הקינואה מהמים שנותרו בה).

2 כוסות קמח שקדים

1 כוס קמח כוסמין

1 ביצה

1 כף אבקת אפיה ללא אלומניום

5 כפות סירופ מייפל טבעי (ניתן להמיר בממתיק נוזלי טבעי אחר)

1 כף שקדיה/שמן

לשכבה עליונה:

4 תפוחי עץ מגורדים

2-3 כפות ריבה 100% פרי בטעם אהוב

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה :

לערבב את כל החומרים יחד לבצק עד שנוצרת עיסה רקה ואחידה, ולשטח על נייר אפיה משומן מעט. לאפות בתבנית בינונית למשך כ-15 דקות עד להתייצבות הבצק.

בזמן שהבצק בתנור יש לגרד בפומפייה את התפוחים לרצועות דקות.

לאחר שהבצק התקרר מעט יש למרוח מעליו את הריבה, לפזר מעל את התפוחים המגורדים ומעליהם יש לפזר את השקדים הפרוסים, ניתן גם לזלף מעל הכל מעט מייפל או דבש.

כעת יש לאפות את העוגה בתנור על חום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות עד להזהבה.

טיפים :

היחס בין הקמח  לקינואה הינו על כל כוס קינואה יש להכניס כוס קמח, לכן ניתן לבחור בכל  קמח שרוצים אך בכמות מותאמת ליחס זה.