עוגת דבש, מתכונים, אוצר הטבע

עוגת דבש מהירה וטעימה

עוגת דבש קלה, מרשימה וסופר מהירה, ובעיקר כמובן טעימה. 
בעוגה ישנה כמות קטנה יחסית של דבש בהשוואה לעוגות הדבש המסורתיות (מה שלא מוריד כלל וכלל מהטעם) הסיבה לכך היא משום שלמרות שהדבש ידוע כבריא ובעל נוגדי חמצון רגיל המועילים לבריאות, ולמרות שהוא מכיל פחות קלוריות מבסוכר רגיל, עדיין הוא מתפקד כסוכר בגוף ומעלה את רמת הגלוקוז בדם. לכן מומלץ לצרוך ממנו בכמות מופחתת ומאוזנת.

הכמות במתכון מתאימה לכ-2 תבניות אינגליש קייק.

חומרים נדרשים :

לבלילה:

2 כוסות קמח כוסמין

1 כוס קמח שקדים

1.5 כוס דבש (ניתן בהחלט להסתפק בכוס דבש אחת)

3 ביצים

1.5 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

¾ כוס שמן קוקוס

1 כף אבקת קינמון

1 כוס תה קינמון

לשכבה עליונה:

2 כפות דבש

2-3 כפות מים חמים

אופן ההכנה :

לערבב את כל החומרים יחד לבלילה אחידה, ולשפוך אותה לתוך התבנית.

לאפות את הבלילה בתנור על חום של 160 מעלות למשך כ-50 דקות.

להכנת הזיגוג העליון יש לערבב את הדבש עם המים החמים יחד,

וכשהעוגה יוצאת מהתנור יש לשפוך את הזיגוג מעליה ולחכות שתתקרר.

טיפים :

הבלילה יוצאת מעט נוזלית, אך אין מה לחשוש- באפיה היא מתייצבת וגבהת.