סלט פטריות, מתכונים, אוצר הטבע

סלט פטריות

מתכון לסלט פטריות טעים ומיוחד המתאים גם ליום יום וגם לשבת.

חומרים נדרשים :

1 סלסלת פטריות

2 בצלים בינוניים

3 שיני שום גדולות

½ קופסת שימורי מלפפון חמוץ

1 פלפל אדום בינוני

לתיבול:

חופן של שמיר, כוסברה ובצל ירוק קצוצים דק

כף סילאן

קורט מלח

מעט כמון ופלפל שחור

½ כף חומץ/ מיץ לימון

מעט שומשום

אופן ההכנה :

תחילה יש לחתוך את כל המרכיבים, מלבד הפטריות, לקוביות קטנות.

אח"כ צריך לאדות את הבצל יחד עם שיני השום במחבת עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה חלקית. לאחר מכן יש להוסיף את כל שאר המרכיבים למחבת ולאדות בעוד כ-2 דקות לריכוך קל. (יש להימנע מאידוי ממושך שיגרום לירקות להתרכך מאד).

כעת נדרש להעביר את הסלט לקערה ולהוסיף את העלים הקצוצים והשומשום,

ולתבל במעט מלח, כמון, פלפל שחור, סילאן וחומץ ע"פ הטעם, ולסיום, לערבב היטב.