לחם פשתן עשיר בחלבון וללא גלוטן, מתכונים, אוצר הטבע

לחם פשתן מיוחד

עשיר בחלבון וללא גלוטן

מתכון שיש בו את כל מה שאנחנו מחפשים בלחם:
הוא אינו מעלה את רמות הסוכר בדם, עשיר בחלבונים, אינו מכיל גלוטן, והעיקר- מכיל מרכיבים ייחודיים שמביאים לתחושת שובע ומניעים תהליך עיכול וחילוף חומרים מהיר ויעיל. לכן הלחם מומלץ במיוחד למי שרוצה לרדת במשקל, לאזן את רמות הסוכר ולייעל את קצב חילוף החומרים שלו.

המרכיבים המיוחדים שאנו מדברים עליהם הם זרעי הפשתן וסיבי הפסיליום:

זרעי הפשתן מהווים מקור צמחי טוב לאומגה 3, משפרים את תהליך העיכול ומסייעים במצב של עצירות, תורמים למראה עור בריא וחלק, מסייעים בהפחתת כולסטרול, מסייעים באיזון רמות סוכר, תורמים לבריאות הלב וכלי הדם, מסייעים באיזון מערכת העצבים ועוד ועוד…

סיבי הפסיליום הם סיבים המופקים מצמח הלחך המשמש בעיקר לטיפול בעצירות, טחורים, פיסורה ומעי רגיז.
סיבי הפסיליום סופחים אליהם את הנוזלים (עד פי 25 מנפחם) ויוצרים נוזל צמיגי במעי, ובכך מאפשרים תנועת מעיים טובה יותר ומהירה יותר. התנפחות הפיסיליום במעי גם מביאה לתחושת שובע, ולכן עשויה לסייע בתהליך של ירידה במשקל.
(בגלל תכונת ספיחת הנוזלים של הפסיליום חשוב מאד להרבות בשתיית מים בסמוך ולאורך כל יום נטילתו, שימו לב: ללא שתיית נוזלים מרובה לא תתאפשר פעילותו.)
ניתן גם לאפות את הפסיליום היות שטעם הסיבים שלו ניטרלי, הוא מתעכל מעולה, משביע מאוד ואינו מכיל גלוטן!
הפסיליום בטוח לשימוש בכל גיל, גם אצל ילדים וגם במהלך הריון והנקה. הוא אינו ממכר ובמידת הצורך מותר לשימוש גם באופן קבוע.

אז קדימה לעבודה… ובתאבון!

חומרים נדרשים :

2 ביצים אורגניות
2 כפות גרעיני פשתן
2 כפות שמן זית/ 1 כף שקדיה
1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
2 כפות מיץ לימון/ 1 כף חומץ תפוחים
1.5 כוס קמח שקדים
½ כפית מלח
2 כפות אבקת פסיליום
(במידה ואין ניתן להמיר בכף גדושה קמח טפיוקה)
1 כפית שמרי בירה

לתוספת טעם ניתן להוסיף לבלילה: זיתים/ אגוזי מלך/ בצל קצוץ
מעל הלחם ניתן לפזר שומשום/ גרעיני חמנייה/ גרעיני דלעת ועוד

אופן ההכנה :

טוחנים היטב במעבד מזון את גרעיני הפשתן יחד עם הביצים
אחר כף יש להוסיף את שאר המרכיבים, תחילה את הרטובים ואח"כ את היבשים, ולערבב היטב את כל החומרים יחד עד שנוצר בצק.
לכדרר את הבצק לצורת לחם ולפזר מעל שומשום/ גרעיני חמנייה/ גרעיני דלעת
לאפות על חום בינוני למשך כ-30 דקות עד להשחמה

טיפים :

כדי ליצור "כדור" מהבצק ביתר קלות (היות והבצק יוצא מעט דביק), ניתן להניח את הבצק בקערה עגולה או צלחת עמוקה ואז להפוך את הקערה על גבי נייר האפייה.

במתכון השתמשנו דווקא בגרעיני פשתן שלמים שאנו טוחנים ישירות לתוך הבצק, וזאת משום שהשמן שבזרעי הפשתן רגיש מאד ומתקלקל במהירות כשהוא נחשף לאור, חום ולחמצן.